Pacific Heights
Vallejo Street, San Francisco, California

This New England shingle expatriate beauty finds itself comfortably at home in Pacific Heights, and equally comfortable melding contemporary design with traditional elements. The Entry Level Living Room, Dining Room and Kitchen revolve around a contemporary blackened steel fireplace. Paved decks, framed by glass rails, draw visitors to views out to the Bay and Golden Gate bridge. A contemporary wood staircase with ornamental glass railings, reclaimed wood walls and veneer plaster treatments mixes textures and time periods with equal grace. Traditional plank floors throughout contrast quietly with the casework’s clean lines and the lighting design’s cutting edge subtleties. The ground floor Family Room, on split levels, incorporates timeworn brick walls with new concrete and steel, glass rails and a dramatic wood ceiling with sophisticated perimeter trough lighting. New lift and slide steel doors open onto an exterior backyard terrace, and a yard that speaks to a physically active and fun family—a putting green in one corner, a Go Warriors! hoop in the driveway.

For information regarding the architects, designers, or engineers, please contact: info@upscaleconstruction.com